Младежкият дом – нов по Проект „Красива България“, който осигурява 40% от парите

Общата стойност на  ремонта е около 250 хил. лв.

Вчера бе открит ремонтираният Младежки дом. Бе подготвена празнична програма, първото събитие в новата зала. Уредникът Латинка Щъркелова посрещаше лично гостите на входа. Водосвет отслужи Архиерейският наместник Михаил Колев, който благослови да се родят прекрасни инициативи. Кметът Владимир Георгиев сподели, че е изключително доволен от резултата след ремонта.

Ремонтът е финансиран по проект „Красива България”.

С финансовата подкрепа и на Агенцията за хора с увреждания е поставен подемник за осигуряване на достъпна среда. Поздравления за добре свършената работа получи и екипа по проекта, както и фирмата изпълнител.

На тържеството присъства арх. Хубева, регионален координатор на Проект „Красива България“. Първото събитие, с което се откри ремонтираният Младежки дом се реализира с участието на децата от театър „Веселушко” към читалище „Любословие” с режисьор Весела Колешанова, балет „Огнени стъпки” към училище „Христо Максимов”, с ръководител Боряна Спасова, второкласници от „Станислав Доспевски”, с ръководител Галя Будинова и танцьори от ФТА „Самоков”, с ръководител Борислав Искрев. След финала на програмата арх. Хубева сподели: „След това, което видях днес на тази сцена, мога да кажа само, че усилията ни си заслужаваха“.
Ремонтът на Младежкия дом започна през август миналата година. Дейностите включваха измазване на стените, таваните и боядисване, изцяло е подменена настилката на входното пространство, на стълбището и в залите.

Залата със сцената е вече модерна, изцяло реновирана, поставена е специална акустична настилка, на стълбите са оформени декоративни профили, сменено е осветлението, поставени са и нови столове. Направени са т58994466_2623279444353418_1696912067929309184_nри санитарни възела, в това число за инвалиди. Сменена е вентилационната система и е монтирана нова табела на вход на институцията.

Стойността на проекта е 249 413 лв., Проект „Красива България” осигурява 40% от сумата, останалите средства са от общинския бюджет.

Строителните дейности са извършени от фирма „КЛБИЛД”. Общата стойност на  проекта е около 250 хил. лв.

Както е известно, „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ“ е Проект на Министерство на труда и социалната политика (МТСП) като част от активните мерки и политики на пазара на труда за намаляване нивата на безработица в страната.