Младежите от СДС създадоха Национален клуб за дебати

Повече от половината областни младежки организации на СДС и членове на групата за възстановяване на МСДС са се обединили около идеята да се създаде Национален клуб за дебати към МСДС. Клубът ще бъде място, където седесарите ще имат възможност да излагат своите тези за решение на зададен проблем и да ги защитават.

Чрез тази платформа младите седесари ще имат възможност да усъвършенстват уменията си да убеждават и чрез убеждаване да печелят съмишленици. Ще имат възможност и за изява в дискусионни срещи с гост-лектори, изявени специалисти в областта на обществените комуникации,  популярни личности, журналисти и др.

„Чрез Националния клуб за дебати ще се дискутират обновителните идеи на СДС, които да превърнат партията в активен играч на политическата сцена. Също така, ще помогнем за изграждането на активно гражданско общество.“, заяви инициаторът на идеята Дончо Златев.

Идеята на младежите е подкрепил лично и Президентът (1997 -2002) Петър Стоянов. Той е приветствал идеята и е обещал да помага на младите седесари, както и да бъде сред менторите на този клуб.

„За нас е изключително важно доказани политици като Президента Стоянов да се включат в тази инициатива. Чрез нея ние искаме да върнем разговорите в СДС, да дадем възможност на хората по страната да дебатират политики, които след това партията да защитава.“, добави още Златев, който е младежки лидер в Булргас и член на работната група за възстановяване на МСДС.