Министър Аврамова: Започва ремонтът на пътя Дупница- Самоков за 9 млн. лв.

861ae1365af3ccdff827f031299a15f309117a4b

Започва и укрепване на свлачището за Рилския манастир

От следващата седмица започва трайното укрепване на срутището по пътя за Рилски манастир, заяви преди часове министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова на среща в град Кюстендил.
„Предвидили сме  трайно укрепване на срутището, там ще бъдат  поставени анкери и ще се направи замрежаване на ската. След това ще се наблюдава мястото, има готовност и с проект за трайно укрепване с подпорни стени. Движението ще  се регулира  със светофарни уредби“, коментира министър Петя Аврамова в Кюстендил.

Другата седмица  започва и ремонтът на пътя Дупница – Самоков.
Днес в Кюстендил министър Аврамова участва в  граждански диалог на тема регионално развитие , форумът е част от платформата „Европа в нашия дом“. На събитието присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев, депутати от ГЕРБ. председателят на Общински съвет Михаела Крумова, общински съветници, представители на различни институции, организации и граждани.

„През следващата седмица стартира ремонтът на пътя Дупница – Клисура – Самоков, свързващ ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“, с първокласния път София – Благоевград и с АМ „Тракия“ – уточни още министър Петя Аврамова.
Ще се рехабилитират общо 32,5 км от трасето, което от години е в лошо състояние. Отсечката на територията на Кюстендил е с дължина 16,8 км. Инвестицията в предвидените за изпълнение строително-монтажни работи ще бъде близо 9 млн. лв., а средствата са осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Министър Аврамова подчерта, че важни за икономическото и социалното развитие на областта са инвестициите по Европейската оперативна програма за 2014-2020 г., предвидени са над 51 млн. лв. по 20 договора.

С над 7 млн. лв. ще бъдат подкрепени 6 образователни институции. 

В Кюстендилско се модернизират 7 центъра за Спешна помощ по проект на Министерство на здравеопазването, инвестицията е 2,3 млн. лв.

По 4 проекта на обща стойност 7,7 млн. лв. се изпълняват мерки за повишаване на енергийната ефективност в 14 жилищни и административни сгради. „Селата в общините също могат да се възползват от европейската солидарност“ – добави министър Аврамова.