Министърът на МВР Рашков върна на работа разследван шеф на КАТ

 Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е върнал Тенчо Тенев като началник на КАТ-София, сигнализираха от Института за пътна безопасност в официалната си Facebook страница. Рашков го е върнал на старото му работно място с днешна заповед, става ясно от публикацията в социалната мрежа, където е показана снимка на документа. По времето на Танев бяха и едни от най-големите неразбории при регистририране на коли. Един от най-проблематичните пунктове бе този, обслужващ Софийска област. Опашките отнемаха цял ден, а около КАТ имаше бунища.

Тенев беше задържан през май в Асеновград, където работеше като началник на „Охранителна полиция“. Той беше привлечен като обвиняем и задържан за престъпление по служба и за незаконно държане на боеприпаси. След като го задържаха за 72 часа, от прокуратурата освободиха Тенев срещу гаранция от 10 000 лева.

 

Държавното обвинение не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова в момента няма пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

Тенчо Тенев беше преместен от КАТ-София в Асеновград през пролетта на 2020 година по негова молба.

По времето, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов, той беше отстранен като зам.-директор на столичната „Пътна полиция“. Той осъди МВР и беше върнат на поста си през 2014 година.

Източници: Труд, 24 часа, Искра бг