Министърът на вътрешните работи присъства днес на освещаването на обновената сграда на полицията в Самоков

Ремонтът се направи с пари от Европейския съюз, финансиран от ОП “Региони в растеж”.

Днес бе отслужен водосвет от Архиерейския наместник отец Михайл Колев, с който бе открита обновената сграда на полицията в Самоков. Присъстваха министър Младен Маринов, директорът на ОДМВР- София – старши комисар Николай Спасов, началникът на полицията на полицията в Самоков гл.инспектор Васил Попов, Красимир Добрев–шеф на дирекция „Жандармерия“, Георги Гайков – командир на специализирания отряд за  борба с тероризма, Михайл Златанов – началник на политическия кабинет на министъра, кметът Владимир Георгиев и други.

„Изключително съм щастлив, че присъствам на това събитие. Самоков е един курортен град и на първо място трябва да има сигурност на гражданите, сигурност за инвеститорите, сигурност за туристите. Когато всичко това бъде постигнато, гражданите ще живеят по-добре, ще имат възможност за работа, развлечения и за устойчиво развитие и спокойствие за техните деца и роднини. Щатната заетост като комплектовка е една от най-високите в страната – 111, което показва, че колегите намират тук добри условия за работа. Това би трябвало да ни направи и по-отговорни. Предоставихме нова техника, която е жизненоважна, тъй като районът е пресечен, планински. Аз като дългогодишен служител на Министерството и като директор на Столична дирекция и като главен секретар, ми се е налагало да координирам действия, да работим съвместно с Районното управление – Самоков, винаги сме срещали бърза и адекватна реакция“ – бяха част от думите на министър Младенов.

Кметът Владимир Георгиев благодари на изпълнителите на поректа и на партньорите от ГБС. “ Това е един отдавначакан от нас проект, защото откакто е построена сградата, въобще не беше ремонтирана. Благодарение на отпуснатите средства, се направи основен ремонт и достъпна среда за хората с увреждания. Винаги си личи, когато даден обект се прави със сърце и душа, изпълнението е перфектно. Благодаря на всички служители на МВР, защото въпреки ремонтните дейности, нито за миг не спря работата им. Общината и Общински съвет заделяме средствата и от общинския бюджет, за да подпомогнем дейността на органите на вътрешните работи. Важно е да вървим в този синхрон“ – каза кметът Вл. Георгиев.

ГБС спечели обществената поръчка и бе избрана за изпълнител строителните дейнсоти, по мерки за енергийна ефективност, парите за ремонта са  680 000лв.