Меле в Ковачевци; нарушители на пътя и катастрофа

Криминална хроника

Около 22.25 часа, в село Говедарци, полицейски екип спрял за проверка мотопед „Априлия“ без регистрационна табела, управляван от жител на селото. Когато изпробвали 33- годишния водач с дрегер, уредът отчел 1.45 промила алкохол. Допълнително, от извършените справки, се установило, че мотопедът не е регистриран по законоустановения ред. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него са започнати бързи производства за извършени престъпления по чл. 343Б, ал.1 и по чл. 345, ал.2 от НК.

 

Бой в една от циганските махали на Ковечавци
Около 22.30 часа на 13 август в РУ- Самоков се получил сигнал за конфликт в една от махалите на с. Ковачевци. Изпратените на място полицейски служители установили и своевременно прекратили физически сблъсък между две групи жители на махалата, замерящи се с камъни, стъклени бутилки и дървета. За срок до 24 часа са задържани петима участници, всичките криминално проявени и осъждани. Вследствие на конфликта помежду им са счупени стъкла на прозорци и входни врати на пет жилищни постройки и са нанесени материални щети по четири автомобила, паркирани в непосредствена близост. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.

 

Пътен инцидент:
Около 12.25 часа на 14 август в РУ- Костенец се получил сигнал за пътнотранспортно произшествие в с. Костенец. При огледа на местопроизшествието е установено, че са катастрофирали лек автомобил „Мерцедес“ и мотоциклет „Сузуки“. Мотоциклетистът е настанен за лечение с фрактура на таза. По случая е образувано досъдебно производство.

/сн.арх./