Мащабни полицейски акции в Самоков. Внимавайте с алкохола по Гергьовден

През миналите празнични дни контролните органи проверяваха наред возилата. Основно за употребата на алкохол. Проверени са 182 лица и 123 МПС-та. Съставени са 28 акта, 9 фиша за 31 нарушения. От 28-те акта, 10 са за употреба на алкохол, при три от които са установени над 1,2промила алкохол и на водачите е образувано бързо производство.  При седем шофьори пробата е показала под 1,2 промила алкохол и са заведени процедури за административни нарушения. Общо на 100 водачи на МПС-та са направени проби за алкохол, десет са положителни.

От утре отново почват масови проверки, така че – внимавайте с алкохола по Гергьовден. IMG_5408

Днес прверките продължиха. На няколко места около центъра имаше патрулни автомобили. Шест екипа от униформени проверяваха и возила, и пешеходци. Засиленото полицейско присъствие беше и на места, където се паркира неправилно и е натоварен трафикът. Целта на проверките е противодействие на нарушения – споделиха полицаите. Проверяваше се за употреба на алкохол, липса на лични документи, за свидетелство за управление на МПС, контролен талон, свидетелство за регистрация на МПС, документ за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, удостоверителни стикери, залепени на предното стъкло на колата за преминат технически преглед, за винетна такса.

В проверките участваха служители на Районно управление -Самоков, колегите им от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, КАТ и др. Патрулите бяха в „Самоково”, „Възраждане“ и Централната градска част. От МВР поясниха, че става въпрос за рутинна операция и самоковци  трябва да свикват, защото вече ще се провеждат често.