Мария Ицова с послание : Да спасим красотата

100_4860Изложба в библиотеката представя Мария Ицова. Художничка, водеща на занимания по йога, планинарка, пчеларка, юрист…

Мария има много хобита и много интереси. Личност, която чете и се интересува и не може да бъде вкарана в никакви задължителни и прочее шаблони.

Приятна и обаятелна събеседничка, фина дама, с която винаги е интересно да вървиш по пътеките – и горските, и хорските. Мария обича да експериментира и да бъде изследовател, хм…малко екстремен понякога, но е приятно и забавно преживяването с нея.

Със своето светоусещане ни среща и чрез картините си. Идете в библиотеката и ги вижте – радват окото и си заслужава. Има много изненади, сред които восъчни картини, които се рисували с …ютия…

По време на снощното откриване Мария Ицова сподели свои размисли за изкуството и подари на приятелите си, по случай Великден, икони.

“Исках да ви дам усещане за красота, докосване до духовността” – бяха част от думите на Ицова. Тя благодари на приятелите, които дойдоха снощи, за да споделят естетическото преживяване, на библиотекарките за съдействието за изложбата и домакинството, благодари на семейството си за подкрепата.

Изложбата бе открита от Мирослава Мирчева.

“…Не знам дали красотата ще спаси света, но ние сме длъжни да спасим красотата” – призова Мария Ицова.

Десислава Стоянова