Лидл България днес откри магазин в Самоков. Хиляди самоковци се събраха пред витрините с продуктите с оптимално съотношение качество-цена

 

 

 

 

 

 

Otkrivane Lidl Samokov 03

 

Компанията ще помогне на Самоков с целево дарение за поправяне на щети от наводнението

Първите клиенти на Lidl дегустираха сладкарски изделия от местен производител

При огромен интерес от клиенти преди часове бе прерязана лентата на магазин Lidl в Самоков. Стотици самоковци се отзоваха на поканата и точно в 11 часа дойдоха пред магазина, за да влязат първи в Lidl. Водосвет бе отслужен от отец Любомир, който пожела успехи и благоденствие. Пред персонала на Lidl и многобройните първи клиенти говориха кметът на Самоков Stojcheva-Inchovski-Georgiev 02Владимир Георгиев и Бисер Инчовски – управител „Централизирани дейности“- Лидл България.

За мен е чест да открия първия магазин на Lidl в Самоков. Магазинът е проектиран с фокус върху опазването на околната среда. Търговският обект използва с 30% по-малко енергия от стандартна такава сграда, при която биха били покрити само нормативно заложените в страната изисквания за енергийна ефективност“, обясни г‑н Инчовски по време на церемонията.Lidl Samokov 02

„За мен е удоволствие да открия новия магазин от веригата Lidl в Самоков. Привличането на инвестиции e един от основните приоритети за една местна власт. Това дава възможност за разкриване на нови работни места от една страна. От друга от наличието на конкуренция печели потребителят. Доволен съм, че жителите на Самоков ще имат вече по-богат избор и ще могат да пазаруват на конкурентни цени. Радвам се, че именно Лидл България избра Самоков за новия си магазин наблюдавам инициативите на търговската верига, насочени към екологията и опазването на околната среда. Природата за нашата община е сред основните ресурси, с които разполагаме за развитието на туризма. Надявам се, че в бъдеще ще установим едно добро партньорство и ще реализираме съвместни инициативи за развитието на община Самоков. Пожелавам успех, много и доволни клиенти и удовлетвореност от партньорството ни“, заяви Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков.

„С откриването на новия магазин, жителите на Самоков ще могат да се възползват от нашите предложения с оптимално съотношение качество-цена и широка гама от внимателно подбран асортимент от хранителни и нехранителни стоки. Търговският обект в Самоков е 85-ят филиал на Lidl в страната. Надяваме се клиентите да оценят централната локация и удобства като просторен паркинг и прегледна подредба в магазина. Всичко това прави пазаруването в Lidl лесно и удобно, като в същото време пести време и средства на потребителите. С откриването на магазина в Самоков създаваме 20 нови работни места. Сред нашите приоритети обаче е и грижата за обществото като цяло. Вследствие на наводненията в Самоков взехме решение да преосмислим подхода си при откриването на магазина – в знак на съпричастност ще подпомогнем общината с дарение. Ще насочим помощта натам, където е най-нужна“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

 

Лентата прерязаха кметът Владимир Георгиев, председателят на Общински съвет Силвия Стойчева и Бисер Инчовски, управител „Централизирани дейности“, Лидл България.

В първите часове след откриването над 1000 клиенти застанаха зад кухненския плот с шеф Манчев и шеф Шишков и получиха снимка за спомен с майстор-готвачите на Lidl.

Сред изненадите по време на откриването бе дегустациChef Manchev-Chef Shishkovята на сладкарски изделия, част от постоянния асортимент на Lidl под марката „Tastino“, произведени от местна фирма, с която търговската верига работи от стъпването си на българския пазар – още едно свидетелство за успешното партньорство на Lidl с български доставчици.

В специална зона в магазина клиентите могат да намерят продуктите от линията „Родна стряха“, която включва над 50 продукти, разработени специално за Lidl от доказани български производители.

В най-новия обект на веригата в специално обособени зони с цел удобство за клиентите магазинът предлага свежи плодове и зеленчуци и хляб от фурната на Lidl, охладени продукти и други. Прясното месо е единственото в страната, сертифицирано от швейцарския институт SGS. Както всеки един магазин от веригата, магазинът в Самоков ще изненада приятно потребителите и с богатия избор от нехранителни стоки. Сред тях са марките козметика и слънцезащита „Cien“, почистващите препарати W5 и качествените бебешки и детски дрехи Lupilu.

Otkriwane Lidl Samokov

Първите клиенти от Самоков за Лидл:

Мария Георгиева: Много се радвам, че и в Самоков ще има Lidl. Синът ми и семейството му живеят в София и пазаруват само в магазини Lidl. Това е най-добрата марка търговски обекти.

 

Латинка Шейнова: Дойдох от Доспей, специално за откриването на Lidl Самоков. Реализирането на идеята на местното ръководство и на инвеститорите ще допринесе за подобряване на бизнес средата.

 

Тодор Костадинов: Слушал съм от мои близки от други градове, че пазаруват само в Lidl. Любопитно ми е какво предлагат. Първите впечатления са много приятни. Личи си качеството на фирмата – по всичко. Браво на такива инвеститори! Запознах се със звездите на кулинарията – Манчев и Шишков. С удоволствие следя изявите им и е страхотно, че днес са в Самоков. Това беше много голяма емоция за мен. Жена ми готви само по техни рецепти.

Десислава Стоянова