Латинка Щъркелова ще празнува юбилей

Латинка Щъркелова ще празнува юбилей на 3-ти август.  Със сигурност в Младежкия дом привечер, когато е партито, ще се съберат много малки и големи любители на изкуството. Ще има и такива, които преди години са били на сцената му, а и от тези, които към днешна дата пеят, танцуват, спортуват и се забавляват там.

Латинка е известна в Самоков със своята преданост към Младежкия дом, тя не се отказа да работи там, дори когато се отопляваше в мизерна канцелария, в онези години, когато на мода бяха реотановите печки. Тя успяваше и тогава да създаде някакъв уют с цвете, със сувенири, изработени от децата, или със снимки от събития. Стремежът й винаги беше да създава интерес към Младежкия дом, да привлича деца с таланат да пеят и танцуват.

Лати работи в Младежкия дом цели 34 години. Родом е от Самоков, завършила е ПГ „Константин Фотинов“, после е учила в Благоевград. Има двама сина, дъщеря, радва се на внуци.

Повече за биографията и дейността й ще си припомним на 3-ти, когато десетки ще я поздравят от сърце по случай празника й.

сн. архив „Самоков инфо“