Латинка Щъркелова показва питка на 15 години от Лиляна Несторова

Латинка Щъркелова – шеф на Младежкия дом, напомня за една славна самоковка. Докато беше подвижна, Лили пееше, водеше група “Самокови” на концерти, беше част от хора на Долномахаленската църква. От няколко години обаче Несторова е трудноподвижна. Тя не е забравена от самоковци, а Лати прави специална изложба със снимки на нейни питки и погачи.

Много сватби, кръщенки, годежи се хвалеха с красивите погачи на Несторова. Най-вкусните и най-красивите козунаци за Великден пак бяха нейните. Младежкият дом ни кани на фотоизложба. Щъркелова ще покаже уникална част от питка на Несторова, запазена 15 години. Чрез изложбата Несторова ще бъде задочен гост на “Събеседник по желание” в Младежкия дом.

Откриването е на 27-ми октомври от 12 часа в Младежкия дом.

След това ще започне фолклорен празник, съвместен с ученици от “Митрополит Авксентий Велешки”. Ще участват и групи от Младежкия дом, певицата Моника Славова, Славена Борисова, която е от ромски произход и изпълнява бъларски народни песни. Лати обещава да води хорото.

На 29-ти в Младежкия дом бие звънецът за “Час по родолюбие” по случай Деня на народните будители. В него ще участват деца от НУ “Станислав Доспевски”.

Десислава Стоянова