Кюстендилският квартал „Изток“ затворен до 30 юни заради коронавирус

Напълно забранено е влизането и излизането от Кюстендилския квартал
Изток. Решението се взе от местния кризисен щаб за борба с коронавируса. Мярката е до 30 юни включително.

Причината за предприетите мерки са нарастващите случаи на коронавирус. „Има огнище на коронавирус, случаите нарастват ежедневно и ситуацията е много тревожна в квартала. Инфекцията трябва да бъде контролирана възможно най-скоро, за да се защити цялата общност“, каза областният управител Виктор Янев.

На срещата си членовете на регионалния кризисен щаб решиха, че в квартал „Изток“ трябва да влизат само медицински екипи в случай на спешни случаи, екипи в случай на аварии, както и доставчици на храни и лекарства.

Жителите на квартала могат да изпълняват задълженията си, но със строго организиран транспорт от работодатели, с определен маршрут. Организираният транспорт трябва да отговаря изцяло на антиепидемичните мерки. Във връзка с блокадата на квартала ще бъде издадена заповед от директора на Регионалната здравна инспекция в Кюстендил д-р Златко Величков.

С новите 11 положителни проби за последните 24 часа в област Кюстендил, общият брой на хората с диагноза коронавирусна инфекция от началото на заразата е 134. Само от 12 до 18 юни положителните случаи в областта са 38. Те са от община Кюстендил. Това са шест жени, двама мъже и две деца.