Къща изгоря в Гуцал на Коледа

133734818_222160879481705_1509356108942000821_n
В нощта между 24 и 25 декември огнен ад погълна къщата и всичко в нея на гуцалци. Петима братя пристинали от София в къщата си в Гуцал, но през нощта ги сполетяла беда. Успокоението е, че всички те са оцелели, изгоряла е обаче цялата къща и цялата покъщнина. Вероятно причина за пожара е непочистен или повреден комин. От къщата нищо не е остнало, затова всичко е съборено до основи. От комина се е запалила греда и е пламнал целия таван, който е бил дървен – предполагат в селото. Чист късмет е било, че единият от братята се е събудил, и разбрал, че къщата гори.
Напролет ще започне градеж на изгорелия дом. Ако някой има желание да помага, може да заяви това в кметството на село Гуцал при кмета Ангел Христов.
„Кога и какво може да ни поднесе живота, никой не знае. Знае го само този, който ни е определил съдбата, изпитанията и трудностите, с които трябва да се справим. А те могат само да ни направят по-силни.
С едно такова изпитание трябва да се справят Вили и Светльо, които всеки един в село Гуцал познава. В нощта между Бъдни вечер и Рождество Христово живота им поднесе поредното предизвикателство, с което трябваше да се справят. Съдбата бе решила, че пожар ще изпепели за миг, нещо, което е градено с години и където са изживяни хубави мигове и ще останат спомени за отминали дни и години.
За радост всички са живи и здрави. Къща се гради лесно, човешки живот не се връща, а той е най-важен.
Решихме да споделим това с всеки един от Вас, тъй като днес разбрахме какво е държавата, общината и човещината. Именно в такива моменти човек има нужда от подкрепа.
Малко са тези, които знаят за добрините, които те са правили, правят и със сигурност ще правят за село Гуцал. Сега те имат нужда от добрина.
Пожелаваме на Вили и Светльо сили, за да продължат напред и да не се отчайват. Това е едно от многото предизвикателства на живота. Просто трябва да го приемат“ – сподели кметът на село Гуцал Ангел Христов.
За дарителската кампания ще бъде дадена подробна информация.