Кървави боеве с кучета в Самоков разкри полицията. Случаят се поема от прокуратурата. Ще се прекрати ли този позор с убийства на кучета?“- питат самоковци

56976989_2047436198893993_7506145104327868416_n

Днес Самоков отново е на дневен ред в националните медии и електронни издания в различни градове на България. 

Полицията е направила сериозна акция, сега прокуратурата трябва да си свърши работата – коментира се по повод новината. 

80 души са арестувани около кървавите боеве с кучета край Самоков. Криминални босове са организирали кървавите боеве с питбули край хотелски комплекс “Иструм парк“ при самоковския Шишмановски манастир „Успение Богородично“. В част от хората, участвали в мелето, са намерили и наркотици.

Вчера при специализираната полициейска акция са проверени над 30 автомобила, иззети са 15 кучета порода питбул, за тях са се погрижили зоополицаи от София.

„Арената за боевете е била разбита от полицаите от Самоков, но сега се очаква адекватната реакция на прокурора и на съответните институции, които трябва да вземат мерки и да предотвратят бъдещи боеве с кучета“ – е най-честитят коментар.

В Самоков униформените са претърсвали и домове, в които също са намерени наркотици. Обрзувано е досъдебно производство.

Вчера полицията задържа девет души при внезапна акция около 12,15 часа в парка, който се намира на 13 км от Самоков, близо до язовир „Искър“. Организаторите на жестоките битки са подготвяли над 16 смъртоносни схватки, за които се събирали залози.

Фрапиращо е също, че за оцелелите кучата в жестоките боеве и собствениците им е била организирана церемония по връчване на награди – купи, медали и други. Боевете продължават, докато собственикът на някое от кучетата се откаже и го оттегли. Обикновено обаче боят завършва слбед смъртта на кучетата, пишат по повода в социалните мрежи.

Пред полицията по време на разпитите собствениците на кучетата казали, че били там, за да се черкуват в манастира и да се помолят на Господ. 

По неофициална информация организаторът на кървавото меле е от Самоков, има си прякор и е известен на много boi-pitbuli-krai-shishmanovskiia-375свои млади съграждани. За жалост при акцията босът на арената с кучета е избягал, но се издирва от полицията.

Полицаите са се появили в разгара на първата кучешка битка, но въпреки намесата им, едно от кучетата е в много тежко състояние.

Заради големия брой участници в нелегалните боеве на място е дошла и жандармерия.

Разпитани са над 80 души, които са били около жестоката арена. Толкова са задържани, около 80 участници в кървавото меле са избягали.

 

Акцията е на криминалисти от областната дирекция на МВР – София, съвместно с полията в Самоков. На място е бил и началникът на РУ-Самоков гл. инсп. Васил Попов.
До една година затвор и до 10 000 лева глоба предвижда Наказателният кодекс за организаторите на бой с животни.
Кой е основният организатор, кой е собственикът на развъдника за питбули, колко печелят от бизнеса си с кучетата, задържаните лица, криминално проявени ли са, имат ли досиета за дрога? – на тези и още много други въпроси се очакват отговори от компетентните лица.

/сн.интернет/