Красимир Анев се завърна в Световната купа с десето място

Красимир Анев направи отлично завръщане в Световната купа по биатлон, след като заради заболяване пропусна последните три старта. 30-годишният самоковец се класира десети в индивидуалното състезание на 20 километра в Руполдинг.
Анев, за когото това беше едва четвърти старт за сезона, имаше отлични шансове да влезе в топ 6. Той свали всяка една от първите 19 мишени, но пропуск на последната 20-а го изпрати малко по-назад в крайното класиране.

Анев завърши с изоставане от 3:02.3 минути от носителя на Световната купа за последните шест години Мартен Фуркад. Французинът записа много убедителна победа в Руполдинг, след като сбърка само един изстрел. Той изпревари с 1:01 мин. чеха Ондрей Моравец, който беше безгрешен на стрелбището.

Йоханес Тингенс Бьо, който спечели пет от първите седем състезания този сезон, допълни челната тройка. Норвежецът направи един пропуск – при 19-ия си изстрел, и остана на 1:06.3 мин. от Фуркад.

Носителят на Световната купа спечели четвърта поредна победа и общо пета за сезона. С успеха днес французинът увеличи аванса си на върха в генералното класиране. Той събра 612 точки и поведе с 50 точки пред Бьо. Яков Фак е трети с 399.

Европейският шампион в спринта Владимир Илиев се класира 40-и днес с три грешки в стрелбата и пасив от 4:42.7 мин. Димитър Герджиков е 48-и с два пропуска на стрелбището. Михаил Клечеров свали 17 от 20-те мишени и завърши 95-и от 107 участници. От българите най-напред в генералното класиране е Анев, който се придвижи до 58-ото място с 38 точки. Илиев е 61-и с 28 точки. Антон Синапов заема 80-ата позиция със седем точки.