Кметът на с. Драгушиново Г. Хаджийски: да бъдем внимателни и добронамерени

1532

Кметът на село Драгушиново Георги Хаджийски оповести днес информация за ситуацията с ковид 19 в селото. Днес кметът на Драгушиново входира в Общината докладна за дезинфекция на селото и тя бе извършена със съдействието на Общината.

„Благодарим на екипа на фирма “Килъри” и на Община Самоков за бързата и своевременна реакция за справяне с възникналия проблем, свързан с поява на COVID 19 в Драгушиново. Днес беше извършена дезинфекция в селото“ – споделиха от кметството в Драгушиново.

Кметът на село Драгушиново днес заяви още следното: 

Във връзка с утановения случай на заразен с вируса на COVID 19 в Драгушиново, към момента – 4 май 2020 г., разполагаме със следната информация:
– Касае се за мъж на 50 години, работил е в София и е тестван като контактно лице със заразен негов колега;
– От направените тестове на контактните лица, работещи във фирмата, тестът на Георги е дал положителен резултат;
– носител е на вируса, но няма симптомите на болестта – висока температура, кашлица, гадене, повръщане, главоболие;
– Подложен е на карантина – самоизолация в една от тяхните семейни къщи в Драгушиново и е обслужван от неговата майка, на която е обяснено какво трябва да прави с оглед минимизиране на рисковете;
– Резултатите от направените тестове на неговите родители са отрицателни и те не са под карантина.


Призовавам гражданите да бъдат внимателни, да се пазят и да спазват социална дистанция, но нека бъдем разумни – да бъдеш болен не означава, че си обречен, прокажен, сеещ зараза, зъл, лош и трябва да бъдеш отритнат от всички.
Георги Хаджийски, кмет на кметство село Драгушиново