Кметът на Драгушиново, Георги Хаджийски, помогна за куче с отрязано краче

Малко кученце, сгазено на пътя между Драгушиново и Злокучане бере душа в столична клиника. То е намерено на пътя до Злокучане от деца, които започнали акция по спасяване.

Днес в Драгушиново за добрите си сърца поздравленията са за момичетата, реагирали първи за спасяване живота на кученцето Джони. Те са Любослава, Изабел, Аделин.

Не е известно дали са звъняли на кмета на Злокучане, но стана известно, че пръв и единствен е реагирал кметът на село Драгушиново Георги Хаджийски. Той е потърсил за съдействие Общината, от отдел „Екология“ обаче отказали съдействие и дали телефон на Ралица Стойнева, която е една от самоковките, спасяващи бездомничета. Ветеринари в Самоков също отказали да помогнат, единствено д-р Васил Кирилов му сложил инжекция против шок и обезболяващо.

Акцията по спасяване живота на Джони продължава. Ралица Стойнева съобщава, че е необходимо организация да поеме кучето. То е в тежко състояние, няма къде да се настани след изписването и няма как без помощ да се поемат разходите за лечението на Джони.

Ралица помогна и този път по организиране на акцията за спасяване. Цвети и Хриси го транспортирали от Самоков в София в клиника. В София се включила и Данчето, трите са платили първата сума по настаняването му в ЦВК.

Направено е кръвопреливане, едното краче е ампутирано в стоична клиника, със средства от дарители. Но ще се наложи операция и на другото краче, защото е счупено.

До момента са платени 264 лв. при приемането на кученцето в ЦВК, ампутацията с упойката ще струва 730 лв., кръвопреливането е 200 лв., следва операция на второто счупено краче и таксата за хоспитализация с лекарствата е 72 лв. на 24 часа.
Кученцето е с анемия.
Джони е бил прегазен на шосето между двете самоковски села Драгушиново и Злокучане. Този, който го е прегазил, не се е спрял, за да му помогне. Вероятно Джони е отминат от десетки коли на самоковци. Късмет са му били двете момичета от село Драгушиново, кметът на селото Георги Хаджийски, Ралица Стойнева и дарителите с добри сърца, за които бездомните животни са живи същества, които имат право на живот.
Преди дни кметът на Драгушиново Георги Хаджийски с помощта на местен спасиха щъркел. „По отношението към бездомните животни и слабите си личи какъв е човекът“ – коментират в социалните мрежи поредната трагедия с куче в Самоковско.