Кметът на Гуцал възстановява и занемарените чешми

От встъпването си в длъжност кметът на Гуцал ежедневно прави нещо полезно за селото, за жителите му и за гостите. „Много сме впечатлени, малко са местните, но всеки нормален и разумен човек иска да живее в нормална среда, да има асфалтирани улици и нормална инфраструктура“ – коментира Невена Петрова.

„Нито сме открили топлата вода, нито сме направили нещо грандиозно. Просто решихме да почистим една от чешмите в село Гуцал“ – сподели кметът на Гуцал Ангел Христов.

„Както се казва „Камъкът е по-траен от нас, а водата – вечна!“. Затова изчистихме каменните корита, в които да се събира бистра вода и когато ожаднее човек, да може да си налее от животворната течност.
Ще се опитаме да приведем във вид всяка една от чешмите в селото и не само.
Няма по-голямо богатство от водата, защото тя е живот. Нека всички заедно дадем нов живот на всяка една чешма, която е направена“ – призова кметът на Гуцал Ангел Христов.

Чешмата има романтично минало, тя е първата в селото и на нея момите наливали вода и дарявали китка за обич на ергените. Тя се намира вдясно, на влизане в селото от пътя за Костенец. Предстоят още дейности около нея.