Катастрофа на ранина

100_4721Днес около 8.30 часа на “Софийско шосе” стана тежка катастрофа. В колата са пътували 38-годишна жена, младо момиче и шофьорът. На сигнала бързо са се отзовали Спешна помощ, полицаите и пожарната.

За повече информация се обърнахме към официалните източници. От пресцентъра на МВР ни информираха, че сигналът е подаден в 8.30 часа. Първоначално е съобщено, че има вероятност да има затиснат човек, поради което е повикан и екип от пожарната. На място е установено, че затиснат човек няма. Установено е също, че автомобилът е голф тройка. Той се движел по пътя за София. Поради движение с несъобразена скорост,водачът е загубил контрол над управлението, блъснал се е в бордюра, в последствие в крайпътно дърво. Автомобилът е управляван от Здравко А. , на 23 години, в автомобила са били неговата годеница и майка й – на 38 г., която е настанена в МБАЛ – Самоков със съмнение за комоцио. Направен е тест, който е установил, че водачът не е употребил алкохол. Тестът е отрицателен. На водача ще му се състави акт за несъобразена скорост в населено място.

По-късно се разбра, че колата е на Христо Мартинов – брат на общинския съветник Мартин Мартинов. Той сподели, че Христо е предоставил колата на братовчед им, Здравко, за да отидат до София на преглед. “Колата е с много щети, но по-важното е, че хората са живи” – сподели Мартин Мартинов.

На подадения сигнал първи отиват пожарникарите от Самоков. На мястото била дежурна  „Смяна В“, с началник Георги Попов, водач на специален автомобил Петър Истилянов и членове на екипа – пожарникар Петър Каньов и пожарникар Кирил Соколов. „На получения сигнал са се отзовали веднага дежурните. Оказа се, че те са първият екип, който е отишъл на произшествието. Оказали са веднага помощ, според възможностите си. В този момент не се е наложило да се извършат аварийно-спасителни дейности. Автомобилът е бил обезопасен от самозапалване. Пристигнали са и екипите на пътна полиция и спешна помощ и са предприели съответни действияпо случая” – сподели главен инспектор Л. Рогачев.