Катастрофа днес сутринта затвори пътя Самоков – София за час и половина

Трима пострадаха, жертви нямаше, но стресът беше голям

В първия ден, в който захлаждането започна, на пътя Самоков-София от сутринта до 13 часа станаха две катастрофи. Първата стана малко след 8.30 часа. Два микробуса се удариха челно малко след „Златна рибка“. Кола, с надпис „Ремонт на покриви“, която е карала след единия от бусовете, се ударила в катастрофиралите возила.

Роми споделиха, че познават част от момчетата, пътували в колата. Те били трудолюбиви, пътували до София, за да работят в строителството, едното от тях било на 12 години, водачът на колата бил на 18 години. Отскоро имал книжка. Нямаше пострадали, но едно от момчетата си глътнало езика. Притеснените родители дойдоха на мястото на инцидента – разказаха пътуващи по маршрута.

Близо час и половина пътят беше затворен до идването на полицията. Линейката и колата на Пътна помощ дойдоха от Самоков. Сле46443352_2204910169528719_3359522946484797440_nд като пътното платно бе освободено от катастрофиралите превозни средства, движението бе пуснато. За около двата часа се събраха доста големи опашки и в двете посоки, при това в пиков час, в който доста хора отиват към София на работа или с други служебни дела.

Към 12.30часа кола самокатастрофира в посока София.

Пътуващите, станали свидетели на катастрофата с бусовете, коментираха, че пътят Самоков – София е много опасен и не бива да шофират водачи с малък опит, от ниските температури е бил мокър и заледен, поради което колите, дори със зимни гуми, са поднасяли. Към всички тези фактори се прибавя и обичайният, че се кара с висока скорост.

Десислава Стоянова