Кандидат-кмет за Ковачевци е Никола Хайверов: ветеринарен лекар

Казвам се Никола Хайверов . Роден съм в гр.София, но последните години съм тясно свързан и живея в с. Ковачевци, община Самоков.

Основното ми образование получих в Руската езикова гимназия 133-то училище “ А.С. Пушкин“ гр.София.

Завърших Испанска Езикова Гимназия 164-то училище, гр.София ( до 12-ти клас) с разширено изучаване на хуманитарни профили. Продължих образованието си в Национална Спортна Академия „Васил Левски“ гр София,от където бях изпратен да специализирам СПОРТНА ПСИХОЛОГИЯ в Националния институт за физическо възпитание и култура ( INEFC Barcelona) гр.Барселона,Испания от 1999г до 2002г., Допълнителни специалности: 1) ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА ( Auxiliar veterinario ), гр.Аликанте, Испания 2)Хотелиерство и ресторантьорство , (Instituto Universitario de Investigaciones Turísticas) Аликанте,Испания 3) Международен лиценз за екскурзовод с испански език.

Други данни: 1) Владея испански,английски и руски език. 2) Висока компютърна грамотност 3) Член и съдия в Световния Съвет по Танци и Спортни Танци (WD&DSC). 4) Член съм в Световен фонд за Природата ( WWF международна неправителствена организация със седалище Швейцария ) 5) Членувам в Световната организация за закрила на животните – междуправителствена организация за подобряване на здравето на животните по цял свят.

Работил съм в сферата на спорта като треньор и психолог ( тактика на играта).

Имам 9 години стаж като ръководител на екип ( тийм лидер) за Ксерокс Испания. Собствен бизнес в Испания – ресторантьорство .

Туристически гид в Испания (4 години) Завърнах се в България през 2013г. окончателно.

Отне ми близо 10 години да установя, че ако искам да постигна промяна към нещо по-добро и качествено, само активна гражданска позиция не е достатъчна. Живея в село Ковачевци от близо 5 години . Грабна ме, обикнах го! Тук отглеждам с много любов ,в малка ферма, селскостопански животни. Това е моето хоби,което съм обърнал и в бизнес до толкова,че да се самоиздържа фермата.

Обожавам животните и природата! Любител съм на народната музика, народните танци и българския фолклор като цяло. Ковачевци е едно китно,зелено,планинско селце,от което дава началото си самоковската котловина, прегърнато от Витоша, Верила и Плана,с прекрасна гледка към северните склонове на Рила.

Но същото това селце,потънало в боклук и разруха,липса на тротоари,пътни знаци и маркировки,с непочистени речни корита, без улично осветление на много места,бездомни животни … и много други неща,които се забелязват с просто око,макар и само да преминаваш през него.Село без възможност за работни места, село без всякакво желание за участие в европейски проекти и развитие на района и в същото време място с уникална природа и само на 30 минути от европейската ни Столица и на 20 Мин от гр. Самоков,разположено между четири планини, а през него минаващ път от Републиканската пътна мрежа.

За всички тези малки и големи проблеми имам решение и подкрепата на ПП ГЕРБ -СДС ,които издигнаха моята кандидатура.

Разполагам и с голям проект, който при реализиране ще остане за гостите и жителите на Ковачевци за в бъдеще и най-важното ще се открият нови работни места в селото.

На ясно съм с негативите,останали през последните години,натрупаното недоверие в хората към всичко положително,както и финансовите проблеми. Не съм тук ,за да градя политическа кариера или лични облаги, а за да свърша много работа, полезна за жителите на с.Ковачевци и вярвам,че този път ще стане! Бих искал да работя истински за село Ковачевци!

Абсолютен приоритет в програмата ми ще бъде да се боря за справедливо разпределение на общинския бюджет, в който да достигат повече средства до малките населени места, в частност нашето село Ковачевци.

Обръщам се към всички вас с молбата да гласувате! Без значение дали е по симпатия към личност, партия или платформа. Това е най-важното. Разбира се ,че ще се радвам, ако ме подкрепите с Вашия вот на предстоящите избори за кмет на с. Ковачевци.

Заповядайте да се срещнем на живо и да обсъдим проблемите, които има нашето прекрасно, но така занемарено селце Ковачевци на 15.10.2023г. от 11ч на центъра до градинката Благодаря Ви за вниманието! Очакваме Ви!