„Камъни в джбовоте“ в Самоков

Утре, 14.08.2019 от 19:00 ч. в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий“ – Самоков ще може да се види спектакъла „Камъни в джбовоете“. Входът е свободен. 

Двама неслучили живота си статисти, суетна кинозвезда, неразбран творец, озлобен асистент режисьор, напориста асистентка, местен алкохолик, проблемни тийнейджъри – това са само част от многобройните персонажи, населяващи една холивудска суперпродукция и изиграни от актьорите Юлиян Петров и Александър Хаджиангелов.

 

Двамата са избрали по-трудния път – и за публиката, и за себе си. Собственият им проект – „Камъни в джобовете“ по текста на ирландския драматург Мари Джоунс, е от онези наглед комедийни спектакли, които неусетно започват да човъркат зрителя с размисли по житейски въпроси, връщайки го към видяното дълго след излизането от залата. Докато се превъплъщават в многобройните персонажи от снимана в Ирландия холивудска суперпродукция, актьорите преживяват кризите на съвременната личност, за да се изправят пред избора да потънат или да продължат с поглед към слънцето.

Шегуват се, че представлението се събира в колата на Юлиян Петров – актьорите и режисьорът в купето, реквизитът – в багажника, и са готови за турне. Посоките, в които двамата търсят пътя си, са много още времето им като студенти в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ).