Йорданка Благоева представи книгата си „Босоногата кралица“ в Самоков

20190212_183144

Директорите на училища в Самоков –  на Спортно училище „Никола Велчев“ Светла Костова, на СУ „Отец Паисий“ Лили Минкова, Ирена Коцева – на ОУ „Авксентий Велешки“, Диана Карабожилова – „Св. Св. Кирил и Методий“, която е и ръководител на Клуб по туризъм към учебното заведение, дойдоха с ученици и изявени спортисти, за да поздравят Йорданка Благоева

Поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев и от свое име отправи заместник-кметът Люба Кленова. Събитието уважиха много треньори от Самоков, общинският съветник инж. Петър Георгиев, алпинистът и фотограф Младен Катранджиев, Благовест Гамалов, писателят Христо Христов. Много приятели на Йорданка Благоева от Самоков, общественици я поздравиха за постиженията й и новата й книга, за усилията й да популяризира спорта и значението му за младите хора и за бъдещето на България.

Десетки самоковци снощи уважиха Йорданка Благоева и я поздравиха за нов20190212_172746ата й книга „Босоногата кралица“. Вълнуващата среща по повод издаването на книгата бе инициирана от Светлана Атанасова – общински съветник. С цял отбор изявени спортисти дойде Ирена Коцева – директор на ОУ „Авксентий Велешки“. Много от тях задодаха интересни въпроси на изявената спортистка. С топли думи към Благоева се обърнаха уважавани треньори. Сред участниците в срещата бяха едни от най-добрите лекоатлети и треньорът на „Рилски атлет“ Костадин Чифлиджанов. Интересен разговор с Благоева се състоя с най-изявения атлет от Самоков Георги Га20190212_183050нджулов. „Благодаря на треньора си, на учителите и на директора Лили Минкова за безусловната подкрепа. Тренировки, много усилия за нови победи“ – бе част от споделеното снощи пред сайта „Самоков инфо“ от Георги Ганджулов.

Още за срещата с Йорданка Благоева в Самоков – очаквайте подробности. 

 

Десислава Стоянова