И В Самоков спипаха шофьорка, друсана с кока, от КАТ спрели на булевард „Искър“

Хванаха 23- годишна с кокаин в кръвта зад волана в Самоков. Тя била спряна за проверка завчера около полунощ на бул. „Искър“. При проверката на автомобила „Опел Корса“ униформените установили, че 23- годишната водачка шофира след употреба на упойващи вещества. Направеният тест отчел наличие на кокаин. Тя е задържана за 24 часа, срещу нарушителката е образувано бързо производство.

Темата с шофьорите с дрога и въобще с наркотиците в България е особено актуална тези дни заради убийството на журналисти Милен Цветков, който бе пометен от возило на син на крупни бизнесмени. Обществеността настоява прокуратурата да си свърши работата и една от репликите, актуални тези дни е „полициаята ги хваща, прокуратурата ги пуска“. Журналси от в. „Труд“ написаха следното във ФБ:

 

„Относно предстоящото дело за убийството на Милен Цветков:
Главният прокурор има шанс да докаже, че досегашните му действия за разкриване на престъпни групи сред бизнес елита не са случайни. Иван Гешев има шанс да докаже, че наистина правосъдието у нас се е променило. Ако това дело се претупа и завърши с условна присъда, народното недоволство ще застраши държавността. Години наред подобни самозабравили се синове и дъщери на бизнесмени и депутати безчинстваха безнаказано по пътищата. Сега настъпи Видов ден! Бих препоръчала да се проверят не само доходите на въпросната Карнобатска винена царица, но и доходите на всичките тези собственици на луксозни коли, чиято бройка в хиляди беше обявена преди седмица от премиера.

Собствениците на подобни луксозни коли също имат безразсъдни синове и дъщери, обявили се за наместници на Бог, цар и генерал на земята. Превенция преди всичко. Да бъде отнето незаконно заграбеното веднага. А всеки, който си позволява да кара с бясна скорост, да бъде вкарван в лагер за тежък принудителен труд поне 6 месеца. Това ще отрезви подобни „герои“…“