„Испанска афера“ в Самоков

thumb

Ловешкият театър ще гостува в Самоков на 19-ти ноември по традиция с детско представление през деня и спектакъл вечерта на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“.

На 19-ти ноември ат 18 часа ще бъде представена „Испанска афера“ в превод Нева Мичева, режисьор: Иван Савов

Сценография и костюми: Мария Диманова, композитор: Асен Аврамов, хореограф: Ана Митева

Участват: Калин Врачански, Николета Малчева, Богомила Николова/Йоана Кирчева, Гьорги Трайков/Тодор Беров, Ленко Гурков.

Написана по действителен случай, „Испанска афера“ предава реалната история за гръмкия, ироничен и показателен за съвременното общество провал на млад политик от каталонското правителство. Комедия за едни и трилър за други, измамата в съвременния свят е превърната в увлекателен сценичен разказ от талантливия постановъчен екип на Ловешкия театър, на чиято сцена Калин Врачански трансформира в комедия дори и най-нелепите обрати на човешката съдба.

Известен в България с „Методът Грьонхолм“, испанският драматург Жорди Галсеран е носител на множество награди за театър и литература. В „Испанска афера“ той разглежда фината ирония между корист и наивност с майсторски усет над ефекта на смеха.

ЗА ДЕЦАТА 

За децата от Самоков Ловешкият театър ще представи едно от най-забавните си представления за малчугани “Боризмейко” от Славчо Маленов.

Спектакълат предизвиква смях и приятни емоции с приказните герои в постановката “Боризмейко” от Славчо Маленов. За любителите на вълшебните приказки играят актьорите от ловешката трупа – Надя Стефанова, Ивайло Спасимиров, Цвятко Стоилов, Слава Георгиева, Стоян Георгиев, Катя Йочева, Ленко Гурков и Христо Терзиев. Режисурата е на Дарко Ковачовски, а сценографията, костюмите и куклите – на Надя Василева-Ковачовска. Малките зрители ще се забавляват с приключенията на младия Славейко и хубавата мома Лула. Те се вричат един друг да се вземат, но идва Змеят и отвлича момата. Минавайки през опасни перипетии, юнакът Славейко успява да си върне изгората. Тази едновременно вълшебна и забавна история завършва с сватбено веселие с не една, а две брачни двойки.
Постановката е част от програмата “Фонд за дебютни проекти”, осъществена съвместно от Национален фонд “Култура”, Фондация “Арт Офис”, Сдружение “Терра Алтера” и Гьоте институт – България.

Билети на касата на Читалището или на тел. 0886 18 09 61