Инвестиция за общинския хотел – за нова зала в ресторанта и зимна градина

Парите ще са от „Резерв за неотложни и непредвидени разходи“. Съветници: „Непрекъснато се дават пари за този обект. Това лоялно ли е към данъкоплатците?“

 

По докладна записка от 12.06.2017г. на кмета на Самоков Владимир Георгиев съветниците на своята сесия разрешиха да се дадат 11 880 лв. от резерва за неотложни и непредвидени разходи в бюджета. Администрацията поясни, че парите са за проектиране на разширение на ресторанта на общинския хотел и става въпрос за  разширение на ресторанта с нова зала и зимна градина с допълнителна площ от 377 м2. .

Общинският съветник Светлана Атанасова апелира: „Общината трябва да има грижата на добър стопанин и да инвестира разумно парите на самоковските данъкоплатци“.

 

На сесията съветникът Васил Зашкев напомни, че непрекъснато се дават пари за общинския хотел. „Хотелът е стопанска единица и трябва да се самоиздържа“.

„Всичко произтича от един недомислен проект и от едни изпълнители, които ограбиха Общината. По стълбите в залата трябва да се качват гиганти, не могат да се качат нито възрастни, нито малки деца. Аз такива стълби по цял свят никъде не съм видял. Общината е ощетена и сега трябва да прави корекции“ – каза друг съветник по време на сесията в четвъртък.