ИЗМИСЛЕНИЯТ Дядо Мраз…

След 1917 г. в Съветска Русия кампанията срещу религията набира страшният си ход и свещениците и миряните са унижавани, преследвани, арестувани, мъчени и избивани…
Празнуването на Коледа също е забранено, защото превръща трудещите се в “послушни и търпеливи слуги на капитала… Същата участ имат добрият Дядо Коледа и коледната елха.
После сами осъзнават, че НЕ МОГАТ да запълнят празнината и хубавият спомен от празника. Затова правят каквото могат – измислят и ПОДМЕНЯТ…
В навечерието на Нова 1935-та година комунистическият официоз “Правда” публикува дописка от Павел Постишев. Той не е случаен читател, а влиятелен властник, кандидат-член на Политбюро на ЦК на КПСС, тогава ВКП (б). В статията си “Хайде да организираме за децата хубава елха за Нова година!” Постишев признава, че съветските деца са лишени от един хубав празник и предлага:
“Нека организираме за децата весело посрещане на Новата година с хубава съветска елха във всеки град и колхоз!…”
И се започва със съветското „организиране“… Разбира се, датата на празника е подменена, вместо на Коледа на новогодишната нощ. Дядо Коледа се превръща в Дядо Мраз. Но новия образ вместо да копира щедростта, добротата и великодушието на добрия старец, се използва от комунистическата власт и пропаганда за оправдаване на агресията и войнолюбието на СССР… Появява се и измислена Снежанка… Съветската новогодишна елха също копира коледната, също е натоварена с комунистическа символика. Казано на съвременен език – СЪЗДАВАТ МЕНТЕ! Това те там го могат. Лошото е, че СЪЩОТО, след преврата на 9.09.1944 г. става и в НАШАТА СТРАНА.
А какви са делата на автора Павел Постишев? Той е един от палачите на украинския народ 1932-33 год., когато там избиват народа с … ГЛАД…
После самият хищник става жертва…През февруари 1938 г. е арестуван, а година по-късно е разстрелян в Бутирския следствен изолатор в Москва… По тяхна практика и цялото му семейство също е разстреляно…
След разкриване от Хрушчов на част от престъпленията на Сталин, следва нов обрат. Разстреляният е реабилитиран и на негово име е кръстен съветски кораб – „Павел Постишев ”.
За зла участ, този кораб идва в страната ни. В ранния следобед на 28 януари 1975 г. плува от варненския рейд към пристанището във Варненското езеро. В 14,50 ч. корабът се удря и събаря Аспаруховия мост. В името на „нерушимата българо-съветска дружба“ следственото дело срещу капитана е веднага е прекратено и за 24 часа той е изпратен в родината си. Така най-големият виновник за събарянето на металното съоръжение, се отървава от наказателна отговорност. Прибира се в Одеса и е … понижен в длъжност. Преназначават го за капитан на самоходна дълбачка на морското дъно.
За да има виновни са обвинени българите – лоцманът, който е насочвал кораба и началникът му, капитан Никола Стоянов. Те са предадени на прокуратурата и следват дълги обяснения, писане и доказване, че руският екипаж не изпълнява точно и навреме поставените му указания от българска страна.

Онгъл