Измамници взеха от 83-годишната Севда от Горни Окол 5 бона

Около 17.45 часа на 31 март столичанин сигнализирал в полицията, че 83- годишната му майка от Горни Окол е измамена по телефона. Полицейските служители изяснили, че около 14.30 часа на домашния телефон на възрастната жена е позвънил непознат, представил се за „д-р Пламен Димитров от Окръжна болница – София“, който й съобщил, че снаха й е пострадала тежко и за извършването на скъпоструваща операция са необходими 5 000 лева.

Без да се посъветва с никого, Севда предала исканата сума на непознато за нея лице. По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура.

 

НЕ ДАВАЙТЕ ПАРИ, ПОИСКАНИ ПО ТЕЛЕФОНА ОТ НЕПОЗНАТИ! РИСКУВАТЕ ДА БЪДЕТЕ ИЗМАМЕНИ!

С оглед продължаващите случаи на хора, въведени в заблуждение по телефона и предали на непознати значителни парични суми под различен предлог, ОДМВР- София отново апелира към гражданите при получаването на подобен род обаждания да не предават пари на непознати, защото рискуват да бъдат измамени.  Първото, което следва да направят е да се свържат със своите близки и да проверят, дали казаното по телефона отговаря на истината. При възникването на съмнения незабавно да се сигнализира на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, да се съобщи на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района!