Пейзажи на Радослав Генев в Художествената галерия

На 20-ти септември от 18 часа в Художествената галерия в Самоков ще бъде открита изложба на Радослав Генев. Ще бъдат представени около 60 негови картини, вдъхновени от Самоков и Франция – Париж и Оксер.

Това е неговата седма самостоятелна изложба. Тя включва серия картини „Пейзажи“, маслени бои и сухи пастели.

„В моите картини интересът е към градския пейзаж и пейзажа в природата“ – сподели за читателите на сайта „Самоков инфо“ художникът Радослав Генев. Както е известно, Радослав е внук на Слави Генев. Баща му, Гено Генев, ръководеше дейността на Графичната база в Самоков над 30 години.

Към днешна дата Радослав е уредник в Галерията “Проф. Васил Захариев” в Самоков. 

Радослав е роден в София през 1987г. Средното му образование е от Професионална гимназия по туризъм в Самоков, специалност “Мениджмънд в хотелиерството”. Завърши Художествената академия, с магистратура „ГрафиIMG_1797[1]ка“ при доцент Димо Колибаров. Специализирал е в Международния център за изкуства в Париж.

От 2014г. членува в Съюза на българските художници. Участвал е в самостоятелни и международни изложби, пленери по живопис и графика.

През 2015г. година участва в Международно трианале на графиката и рисунките в Банкок. Една от графиките му бе избрана за изложба, в която експонираха творби и на други художници от цял свят.

През 2014г. Радослав Генев показа творбите си от Париж в столичната Галерия “Финес”. При откриването Радослав бе представен от проф. Николай Майсторов и галериста Маряна Табакова. Според Майсторов Радослав Генев е усвоил разнообразни техники и е наследил от дядо си чувствителността към детайла и контура.

Сред наградите на Радослав Генев са две от Международен център за изкуства в Париж, второ място от „Пабло Пикасо в България – малки графични форми“ и други.

Десислава Стоянова