Иван Звездев: „Самоковският картоф безспорно е отличен“

Днес преди обяд в Самоков за трета година се проведе Празник на картофа. Събитието бе уважено от кандидатите за общински съветници от коалиция ВМРО – СДС, водачите на листата Светлана Атанасова – председател на СДС – Самоков, Кирил Стойков – председател на ВМРО и третият в листата за съветници Иван Върбев, секретар на ВМРО.

За пръв път в изданието на празника взе участие Иван Звездев. Той и помощниците му – синовете Димитър и Иван Звездеви и колежката му Таня, приготвиха пред очите на всички гозба със самоковски картофи. Месото в манджата беше само за овкусяване, както и зеленчуците.

„Синовете ми обичат да готвят и това ме радва. ВсичIMG_4208ки сме на мнение, че самоковският картоф е отличен и става за всичко“. В отговор на наш въпрос не е ли малко калорична българската национална кухня, Иван Звездев отвърна, че за наднорменото тегло причината не е в кухнята, а в начина на живот на българина. „Българинът не си променя хранителния навик, а трудовия. И до магазина, и до работата ходи с колата. Българската национална кухня е формирана 1000 години, тя е най-вкусната“ – категоричен е Иван Звездев.

В Празника IMG_4223на картофа участваха фолклорни формации от Самоков.