За свалчищата около село Радуил трябват над милион лева

Кметът на Радуил Любомир Димитров с тревога всеки ден минава покрай свлачищата на пътя за селото. През годините те са станали повече. Голям риск за пътуващите са новите срутвания и пропадането на част от пътя след поройните дъждове това лято. „Кой знае с какъв асфалт и как са правени и шосетата около Радул. Сигурно доста е спестено. Така е от 20 години, не е от сега. Но не се и поддържа“ – недоволстват хората. „Докато беше жив Ге20180904_120932орги Янакиев и той правеше тука „Рали България“, то минаваше оттука и се кърпеше. Сега вече не се поддържа. Даже няма и маркировка. Като има мъгла, едвам се прибираме от работа“ – коментират в село Радуил.

„От близо 20 години положението с пътя Радуил – Самоков е абсурдно. Не се ремонтира, няма маркировка, няма канавки, не се коси около шосето. Това го няма никъде. През годините все е така“ – конститарт местните.

Кметът Любомир Димитров през годините на мандата си е подавал много сигнали в Министерството и докладни до кмета на Самоков. Кметът на Самоков също е пращам докладни до ведомствата. Преди една седмица представител на АПИ е видял състоянието на пътя. По груби сметки за ремонт на едното свлачище ще трябват над 270 000лв., общо за останалите ще са нужни над милион и 200 000лв.

Десислава Стоянова