За погрома на Ридо самоковци споделят във фб

В социалната мрежа самоковци споделят десетки снимки с унищожени дървета и гората в Ридо. „Погром. Природата там все повече се съсипва и вече не ми се поглежда за разходка там“ – пишат местни във фб.

„Не знам подробности, но от миналата зима има разлепени бележки по дърветата, които са изсечени ( бележки за санитарна сеч). Освен тoва след силните ветрове там се бяха изпочупили доста дървета. Надявам се изсичането да е било санитарно и ако е било такова значи е било и нужо“ – пише под коментери на ужасяващите снимки.

„Щом не са пуснали голосеч е добре“ – иронизират с мнения местните.

„Тия правят погром, въобще не им пука за природата. Вече няма паркове, за разходки и излети, няма я гората, а само са интересите …. трагично е“ – изказват мнението си хора от Самоков.

„Защо сеучудвате това е нормално за гр.Самоков“ – констатират самоковци във фб.

В отговор Общината е отговорила следното: „Гората пострада през тази година в следствие на явление, наречено „ледолом“. Това предизвика падането на много дървета. Прави се санитарна сеч повече от половин година след това, тъй като трябва да се проведт процедури и да се издадат съответните разрешителни. Касае се за природно явление. Лесничейството следи участъците, където се извършва сеч“.