Запалиха колата на шефката на ТД „Рилски турист“

Кола горя в кв. „Самоково“. Случайно ли е запалена за пореден път колата на Иванка Стефанова, която отскоро е шеф на ТД „Рилски турист“ Самоков? – питат се самоковци

Неизвестни запалиха колата на адвокат Иванка Стефанова от Самоков, която е и председател на Туристическо дружество “Рилски турист“. В  РУ-Самоков е подаден сигнала за инцидента към 12.45ч. на 7-ми срещу 8-ми март.  Заедно с полицията веднага са дошли и пожарникарите. Колата е била паркирана пред 7-ми блок в кв. „Самоково“, споделят местни. Изгорял е двигателят и цялата предна част на купето. По-късно  е вдигната от Пътна помощ. Живеещите в 7-ми блок коментираха, че колите на Стефанова за пореден път се палят и си задаваха въпроса кой вандал си позволява подобно нещо. Возилото вече няма да може да бъде пуснато в движение, щетите са големи. По случая се води разследване от Районна прокуратура –Самоков.

Потърсихме за коментар веднага адв. Стефанова. Тя сподели“, че нейна кола се пали за трети път. Преди няколко години бе запалена друга кола на Стефанова. „Наистина ми запалиха колата. Много неприятен инцидент.  Това е третият пореден автомобил , които ми се пали. Вероятно се пали от тези, които проявяват интерес към имуществото на БТС. Има образувано досъдебно производство, обърнете се към тях за повече подробности“ –  сподели адв. Стефанова. Тя отказа подробности, само допълни, че разчита полицията в Самоков да открие извършителите на престъплението и съответните институции да ги накажат според българското законодателство.