Заканите за убийство към горски доведоха до съдебно обвинение

Криминално проявен мъж от Самоков е привлечен като обвиняем за отправени закани за убийство към горски служител. Делото е по драма с горски служители, която стана известна през месец март миналата година. Тогава  в РУ- Самоков бе получен сигнал от мобилно звено на Държавното горско стопанство, че при извършване на обход техни колеги са нападнати с вериги и камъни от група бракониери. Незабавно за оказване на съдействие на горските инспектори към мястото бяха изпратени служители на Районното управление. В подкрепа на бракониерите обаче се притекоха ромите от близката махала.

Полицаите успяха да прекратят битката между горски и цигани и разпръснаха агресивната тълпа.

Припомняме, че по случая беше образувано досъдебно производство и бе уведомена Районна прокуратура. В полицейския арест бяха задържани трима криминално проявени мъже от Самоков. Срещу системния нарушител А.А.- Патрона бе образувано и досъдебно производство за това, че действайки в условията на продължавано престъпление, се е заканил с убийство на служител на ДГС- Самоков.

В хода на проведеното разследване са събрани достатъчно данни за виновността му, вследствие на което е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.