Задържан е нападателят, заплашвал с убийство жена в Самоков

Криминално проявеният и осъждан самоковец бе обявен за издирване, след като в ранните сутрешни часове вчера нападнал своя съгражданка пред входа на храм в града, повалил я на земята, стискал я за врата, отправяйки закани за живота й. Жената успяла да го отблъсне, след което той избягал.

По случая в РУ-Самоков било образувано досъдебно производство и предприети бързи действия за установяването на нападателя. Въпреки опита му да се укрие от органите на реда 25-годишният е задържан от полицейските служители и му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Районна прокуратура – Самоков е привлякла в качеството на обвиняем Георги Георгиев (на 25 години), с прякор Лукайката, за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК., съобщиха от прокуратурата.

Около 06:20 ч. на 10.01.2021 г., на ул. „Асен Карастоянов“ в гр. Самоков, Георги Георгиев нападнал четиридесет и четири годишна жена, която работила в магазин „Била“, като я повалил на земята и я стискал с ръце за врата. Заканил се на пострадалата с думите: „Сега ще те убия!“ Тя успяла да го отблъсне, след което нападателят избягал.

Той е криминално проявен и осъждан. Нападението срещу жена в гр. Самоков е извършено от него в изпитателен срок по две осъдителни присъди спрямо него – за грабеж и използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.