ЗАВЕДЕНИЯТА ОТВАРЯТ ВРАТИ НА 1 МАРТ, ДИСКОТЕКИТЕ – НА 14 МАРТ

Заради противоепидемичните мерки заведенията в страната ще отворят отново врати на 1 март. Това стана ясно след среща между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация със здравния министър проф. Костадин Ангелов. На срещата не бе уточнено с какъв капацитет ще работят заведенията след тяхното отваряне. Това ще бъде решено според моментната ситуация на разпространение на COVID-19, уточни Златко Златанов, зам.- председател на БХРА.

Министърът на здравеопазването лично се е ангажирал до края на месец януари всички помощи и компенсация на всички заведения да бъдат изплатени.

На срещата е била повдигната темата за отварянето на нощните заведения. Като възможна дата е била обявена 14 март.

„Въпросите, които предстоят за решаване са икономически. С министъра на здравеопазването се разбрахме, че ще имаме неговата подкрепа за една предстояща среща с икономическия екип на премиера и със самия него“, заявиха още от БХРА.

„Ние най-много настоявахме не кога да отварят и затварят, защото това не е наша работа, а на министерството на здравеопазването. Ние искаме да ни компенсират, както компенсират в Европа и искаме да имаме предвидимост. Да се каже, „ще ви затворим на тази дата, ще получите тези пари до края на този месец“. Това искахме ние. Министър Ангелов каза, че ще съдейства“, допълни Златанов.