Забраниха на деца да карат ски в Боровец

54754_600

Тези дни най-споделяният пост във ФБ е сиганал до управляващите, според който на деца от Самоков е забранено да карат ски на пистите в Боровец в събота и неделя. По-будните самоковци, които имат памет за ски спорта в града, реагират и призовават да се сформира група за протести срещу тези, които са забранили на самоковчета да спортуват, и то ски, в Боровец.

„В събота в Банско е пълно с деца, отбори, затворена писта за тренировка на деца, три наредени трасета, предимство сутрин на кабина за децата. В Боровец от тази година на децата е забранено да карат събота и неделя.

Жалко за ски спорта в Самоков, жалко за всички самоковски скиори, отдали целият си живот, за да направят писти, лифтове и скиори, прославили Самоков и България. Евала на село Банско, които, когато тук имаше лифтове, там ги теглеха с коне по склон наречен писта“ – коментират самоковци във ФБ.

За сайта „Самоков инфо“, читатели ни дадоха пояснения по странната забрана, вероятно дошла от „Бороспорт“.

„Всички деца от ски клубовете в Самоков всеки сезон получават безплатни карти за лифтовете. Този сезон въпросните карти не важат за събота и неделя, както и за всички официални празници.

От години не разрешават тренировки събота и неделя( да се реди трасе – врати), от тази година не разрешават и да карат свободно.

„Как в Самоков да се развива ски спорт“?- питат читатели на „Самоков инфо“. 

Очаква се официален отговор и информация от страна на забранилите на самоковчета да карат ски в почивните дни в Боровец.