Забранени са изкопните дейности за целия зимен сезон

Нарушителите ще се глобяват между 1000 и 5000 лв.

Кметът Владимир Георгиев издаде заповед, с която от 15 ноември 2017 до 1 април 2018 се забраняват всякакви изкопни дейности на територията на община Самоков. Заповедта е във връзка с предстоящия зимен сезон, с цел да се осигурят нормални и безопасни условия на движение на пешеходци и автомобили по улици и тротоари, както и осигуряване на възможност за преминаване на снегопочистващите машини.

Досега се издаваше заповед за забрана на строително-ремонтните дейности на територията на Боровец за активния зимен сезон, както и преминаването на строителни и тежкотоварни машини. Такава заповед има и за настоящата година, но в допълнение към нея е издадена и заповедта за забрана на изкопни дейности на територията на цялата община.

Целта е да се гарантира безопасността на гражданите, от друга се предотвратятва възможността за нарушаване на улична и тротоарна настилка в сезон, когато не може да бъде отремонтирана. Контролът за спазване на заповедта ще бъде сериозен и нарушителите ще бъдат глобявани при констатирани нарушения – заканиха се от Общината.