Жената на Кирил Добрев – шеф в ББР?

Сюжетът около Българска банка за развитие е много по-многопластов, отколкото изглежда на пръв поглед. Оказва се, че ББР е банката на партийните функционери. Пта се верно ли е, че един от тях е опозиционерът Кирил Добрев – неговата съпруга Антония Добрева е шеф във финансовата институция.

Въпросът е също, вярно ли е, че г-жа Добрева наскоро е била повишена на длъжност зам.-началник на управление „Кредитиране“. Преди това съпругата на Кирил Добрев е работила в банката като кредитен инспектор, а в началото на банковата си кариера е била просто касиерка.

Любопитното в случая е, че Антония Добрева е част от екипа, който раздава кредити в приближената до властта Българска банка за развитие, а съпругът й Кирил Добрев се кани да се бори за поста председател на най-голямата опозиционна партия. И критикува управляващите за раздаването на кредити.

Има информаця също, че от „Позитано“ 20 си имали свой сигурен човек в Българска банка за развитие. Според слуховете ставало въпрос за Людмил Селановски, който е директор дирекция „Сигурност“ в банката.  

източник: Lupa.bg