Емил Димитров: Има ВиК дружества пред фалит, сред тях е това в Дупница

768x432

Дупница, Перник и Сливен са ВиК-тата, които трябва да бъдат най-печелившите в България, а те са пред фалит  – заяви пред bTV екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. „Целият проблем е, че има великолепни ръководители и има такива, които непрекъснато създават проблеми, отчете той и допълни, че се чуди дали да води кореспонденция с тях или да пише писмо до прокуратурата. „Предстои да ги дам на прокуратурата, защото ми омръзна„, каза още екоминистърът.

 

„С тези, които са нормалните нямам против, но тези, които непрекъснато се чудят как някой друг трябва да им свърши работата няма да се занимавам. Аз съм до водомера на язовира и до водомера горе на водосбора„, гарантира екоминистърът наличието на контрол.

Той изтъкна, че язовир „Студена“ е източен неправомерно и не го е изпил господин бившият министър Нено Димов, който бе арестуван по повода. „Неговият корем не може да побере толкова“, каза в типичния си стил новият екоминистър Емил Димитров.

Според него на този язовир трябва да има разходомер, а когато се проверило този разходомер бил премахнат. За това „Стомана“ и „Топлофикация“ Перник ще бъдат глобени с около 2 000 лева, закани се екоминистърът, според когото когато има огромен проблем, се хвърля на други министерства.

Другият проблем бил, че се събира вода от водоползвателите и се прави фонд, с който се помага на същите водоползватели.