Екипът на областта е готов

Илиан Тодоров е назначен за областен управител на Софийска област с решение на Министерския съвет. Негови заместници ще бъдат Галя Георгиева и Николай Николов от Горни окол.

Илиан Тодоров е роден през 1980 година в град София. Завърша икономика в УНСС и е магистър по Национална сигурност и отбрана от Военната академия „Георги Раковски“. Специализира в единадесет чуждестранни учебни заведения в САЩ и Германия. Владее английски, испански и руски език. От 2011 година е регионален координатор за Югозападна България на Атака и сътрудник в парламентарната комисия по външна политика и отбрана. Беше народен представител в 42-ро и 43-то Народно събрание. На парламентарните избори през месец март 2017 г. бе водач на листата на Обединени патриоти в Кюстендил.

Галя Георгиева е родена през 1970 година в Елин Пелин. Икономист по професия. Била е директор „Финанси“ в ТПБП-София област, както и директор Районна пощенска станция. Няколко мандата бе кмет на родния си град – от 2007 г. до 2014 г. Беше избрана за депутат в 43-то Народно събрание. Областен координатор е на ГЕРБ за Софийска област.

Николай Николов е роден през 1962 година в град Самоков. Има магистърска степен в НСА „Васил Левски“ с профил „Физическо възпитание“ и „Треньор по вдигане на тежести“, откъдето идва прякорът му „Щангата“. От 1987 година е в системата на МВР, заемаше различни постове. Беше директор на ОД на МВР-София област. От 17 декември 2014 г. до месец февруари 2017 г. беше заместник-областен управител на Софийска област.

Още през месец април Николов потвърди пред сайта „Самоков инфо“, че очаква да му предложат поста и че ще приеме отново да е един от шефовете на областта.