Един призрак броди из България – призракът на комунизма*

По цялата държава малки групички хора, облечени в еднакви черни фланелки, развяващи еднакви черни знамена, блокират ключови пътни артерии и пътя към дома на милиони българи.

Водачите и организаторите на тези групи, по градове, бяха ясно индетифицирани. До един криминални престъпници, с осъдителни присъди, повечето принадлежащи към сериозни престъпни организации, ангажирани от партиини структури с организацията и привличането на критично ядро „протестиращи“, достатъчни за блокирането на кръстовища, магистрали и запълване на близкия план на телевизионните камери. И разбира се това, в което са най-добри – провокации към полицията.

Забранено им е да се афишират, опитват да се слеят с миманса, да бъдат призраци. Поради естеството на същността им, не им се получава, разбира се.

Докато „протестите“ бяха още на фаза „майки“, имаше поне по три съпруги на депутати от БСП на всеки от тях. След това си ги прибраха, че стана много очевидно.

В началото и нормални хора се подлъгаха и излязоха от домовете си с надежда за някаква промяна към по-добро. Скоро след това потекоха разочарованите им статуси в социалните мрежи.

След „майките“ метежниците измислиха, че бензинът им бил скъп. Когато се оказа, че бензинът в момента е 20% по-евтин от времето на Орешарски, започнаха да си измислят наред. Чарешката на тортата е – „протестираме за по-високи заплати“, което след това еволюира до „искаме по-висок жизнен стандарт“! И трябва държавата да им го даде, разбира се!

Добре дошли на Великата ноемрийска комунистическа революция!

Венсеремос!

*Перефраза на „Манифест на Комунистическата партия“ от Карл Маркс, 1848г.

коментар на П. Блъсков