Евровотът в Самоковско

/Прогнозни резултати/

ГЕРБ води в община Самоков с 365 гласа пред БСП, трети по вот се нарежда ДПС с 2 336 гласа

От секциите с преобладаващо ромско население за ГЕРБ има само по около 4 гласа

ГЕРБ печели изборите в община Самоков, като получава подкрепата на 3 192 -ма избиратели. БСП е получила бюлетнини от 2 827 жители на общината.

Към момента на публикуването на този текст, данните не са окончателни, не са съобщени официално от институциите.

С право на глас са били 31 627 души на територията на община Самоков, а общо гласували са 10 936 души в 65-те секции. Недействителните бюлетини са общо 521.

Доста висока е и избирателната активност в 5-те СИК в Самоков, намиращи се в близост до ромските махали в града и в ОУ „Авксентий Велешки“ – коментират анализаторите.

Приблизително около 443 роми са гласували за социалистите, а  1 616 са гласувалите за ДПС. За ГЕРБ от секциите с преобладаващо ромско население са дошли едва по 3-4 гласа.

Трети по вот в Самоковско се нарежда ДПС с общо 2 336 гласа, като бележи много висока активност.

В село Марица преобладава вотът в полза на БСП и ДПС, не са гласували за ГЕРБ и селата Поповяне и Ковачевци, където също водят БСП и ДПС, там също има доста голяма етническа общност – припомнят запознати.

В Говедарци в двете секции 160 души са подкрепили ГЕРБ, 128 БСП, за ДПС има общо 4 бюлетини.

ВМРО получава 740 гласа в Самоковско, а НФСБ има доверието на 87 жители на Община Самоков. Общо за малките партии са гласували 577души.

Оспорвано са преминали изборите в Говедарци, където ГЕРБ също се поздрави с успех. 160 от жителите на селото са дали доверието си за хората на Бойко Борисов, докато 128 са гласували за екипа на БСП и Корнелия Нинова.

„Благодаря на всички мои съграждани, които ни подкрепиха на вота за европейски парламент! Доверието се печели трудно – с работа, действия и с реални резултати.  Екипът на ГЕРБ благодари на жителите на Самоков и селата, които ни се довериха, които разбраха посланията ни и искат заедно да продължим по пътя на Европа и европейските ценности. На всички наши симпатизанти, и на останалите, които предпочетоха други политически сили, заявяваме, че ще продължим да работим за интересите на хората от Самоков, селата на общината и всички българи. Нека заедно направим общините и България в място, проспериращо и привлекателно за младите и за старите, които милеят за родното“ – заяви след вота пред сайта „Самоков инфо“ депутатът Валентин Милушев.