Д-р Ковачка и главната сестра на болницата участваха в дискусия

Днес по покана на Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“ д-р Красимира Ковачка- управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД и главната медицинска сестра на болницата, Ангелина Гавраилова, взеха участие в дискусия на тема „Десет години Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“.

За участие бяха поканени представители на държавни институции, на съсловни организации в сферата на здравеопазването, на професионални, неправителствени и пациентски организации, както и водещи български медицински специалисти и експерти.
Събитието се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание и е част от проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”, който стартира през 2010 г. и обединява усилията на държавния, частния и неправителствения сектор за подобряване на сътрудничеството между общопрактикуващите лекари, здравните медиатори и Регионалните здравни инспекции.
Във фоайето на Народното събрание на четири информационни щанда, открити лично от председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова народните представители и гостите на парламента се запознаха с дейността на здравните медиатори, с постиженията им в областта на превантивната медицина, сексуалното и репродуктивното здраве, както и за работата им с институции и в общността.