Д-р Александър Златанов, зам.-министър на здравеопазването: следващите 7-10 дни не се очаква затягане на противоепидемичните мерки

Д-р Александър Златанов, зам.-министър на здравеопазването: Важно е да се спазват действащите в момента противоепидемични мерки
✅ В следващите 7-10 дни не се очаква затягане на противоепидемичните мерки, ако нивата на разпространение на коронавируса не ни изненадат. Важно е да се спазват мерките, въведени в момента, така че, от една страна, да са защитени здравето и живота на хората, а от друга, да се намали натискът върху здравната система.
✅ Със съвместна заповед на министрите на здравеопазването, на вътрешните работи и на земеделието, храните и горите, издадена миналата седмица, вече засилихме контрола по спазването на действащите противоепидемични мерки.
✅ В Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2 ясно е разписано кога ще се наложи въвеждането на допълнителни мерките и какви са те. В Плана са изведени четири цветови зони и съответните показатели, при които се въвеждат мерки.