ДУХОВНОСТТА ПРЕЗ ОБЕКТИВА НА ФОТОГРАФИЯТА

И тази година в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ групата от млади фотографи отразява различни събития от училищния живот. Клубът „Фототворци“ се ръководи вече втора година от преподавателката по английски език – Данаила Колева. Създаден е по проект „Твоят час“.

Вчера в училището се проведе публичната изява на клуба по случай приключването на заниманията за тази учебна година. На фона на мултимедийна презентация, трима ученици от седми „в“ клас – Карина Тенева, Радослав Дамянов и Димитър Галев разказаха най-интересните факти от света на фотографията и изнесоха викторина с въпроси и награди. Не липсваше и забавна част, в която бяха дадени някои интересни идеи относно това как да се правят атрактивни „селфита“. Представените сним33081704_1887482991304055_2970249199792160768_nкови табла илюстрираха училищното представяне за юбилейната годишнина от рождението на митрополит Авксентий Велешки. Публичната изява завърши с позитивното послание на водещите: „ Ние учим в най-прекрасното училище в Самоков и се занимаваме с безброй интересни и увлекателни неща през цялата година, затова бъдете добри и изпълнени с духовност!“.

„Много сме доволни, че децата ни се обучават при Данаила Колева. Чрез Клуб „Фототворци“ се научиха да виждат красивото и доборото, да работят с различни фотографски техники“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ Мария Димитрова, родител на участник в Клуба по фотография.