ДСБ се влюбиха в кандидат-кмета на БСП Георги Гергов

meglena-kuneva           Съдружници, Другари, Приятели, Реформатори…

 

Има-няма три месеца и целият актив на дясната партия ДСБ отново е скъп гост на тъмночервения Гочи Гергов в неговия хотел „Санкт Петербург”. В събота /5.09/ в 11 часа в Пловдив/синя, антикомунистическа крепост/ Радан Кънев тържествено ще открие политически семинар на партията в хотела на социалистическия бос. Предишния път бяха кръстили сбирката „национално съвещание”, а сега е по-скромно – просто семинарче на тъмно-сините. Явно Гочиту знае как да посреща и как да угажда на своите стари другари. Нали се спомняте, че през 1999 год. той бе от най-яростните защитници на Иван Костов. Сега минаха петнайсетина години, Гергов вече купи каквото може, другото му го подариха разни кметове, стана социалистически лидер на цялата Пловдивска област, скоро е вече и кандидат за кмет на Пловдив, но не забравя старите капии, пък и те не се притесняват да му гостуват повече от честичко и в пълен състав.

Предизборната суматоха в Пловдив е повече от сложна и доволно неясна, но за Гергов и ДСБ тази кукувича прежда е удобен вариант за нестандартни решения. Реформаторският блок още няма единно решение за подкрепа кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив, защото в последния момент се запънаха хората на Пръмова-Кунева. Нейната лидерка на местна почва Сабина Петкова се кълне във вярност на Славчо Атанасов и не ще да чуе за Димитров, но я контрираха, че като кмет Атанасов вкара цялото ръководство на БСП в местната власт и Гергов се чувстваше повече от удобно и комфортно в града.  ДСБ пък не искат да чуят за Славчо и заложиха на Здравко Димитров, но бяха контрирани от вътрешната опозиция, че така осигуряват сериозно лоби в изборите именно на Гергов, който чрез масонската си ложа и владиката Николай ще дърпа конците отстрани. За капак същия ден пак в Пловдив съвещание свиква и „снахата на Политбюро” Меглена Пръмова-Кунева, но на друго място. Щеше да е пълен цирк, ако и двете партии бяха се събрали в герговия „Санкт Петербург” и да мислят плановете си за „дясно управление”. Разбира се, на другия ден 6.09. – Деня на Съединението на България добрия домакин Георги Гергов се е погрижил да даде обилен коктейл на скъпите си десни гости, да ги посрещне с чаша шампанско в ръка и да им пожелае успех на изборите. Пазарлъците и уравняването на позициите вече ще са станали и сценарият написан.

Айде идете и вярвайте после на клетвите на целия Реформаторски блок, че те били „консервативна, дясна партия, изповядваща ценностите на ЕС” – „дрън-дрън, та пляс” казват хората на такова държание, но изглежда, че за тях понятия като морал и коректност в политиката не съществуват. Миналия  път Радан Кънев се оправда, че правили съвещанието при Гергов, защото никъде нямало свободни места в Пловдив. Сега реших да видя как стоят нещата и завъртях телефоните на пет хотела в града. Навсякъде ми казаха, че има свободни места, а като споделих, че става дума за около 50 резервации навсякъде ми се радваха и сложиха на масата сериозната отстъпка, която ще ползвам, ако направя заявка. При това в хотела на Гочиту цените съвсем, ама съвсем не са от най-ниските, даже напротив. Например в „Тримонциум” и в „Лайпциг” ми дадоха значително по-ниски оферти, но ДСБ и Радан Кънев/Конфино/ особено държат на гостоприемността на червения пловдивски началник.
Но шоуто продължи и вечерта, след официалностите, когато дойде времето за коктейлите и веселбата. Тогава пред радикалните сини шефове със сияещ поглед и решителност се появи, кой мислите? Ами разбира се вездесъщият началник на всички социалисти в Пловдив и руски консул Гочиту Гергов, който с чаша в ръка умилително поздрави „противниците“ от ДСБ и им пожела много успехи в управлението на държавата, вероятно е имало и разговори „на ушенце“ с клетви във вярност и взаимни интереси. Кажете ми как да вярваш на думите на другарката Пръмова изречени след нейното съвещание в Пловдив: „Изборите са мръсно време, но дойстойните хора се справят по-добре именно, когато се отличават…“ Да, наистина така е, братята реформатори настина се отличават, но в двуличието си пред хората, което само по себе си отвращава.

Струва ми се, че точно преди избори трябва да се пише за тези неща, драги избиратели, другари и другарки, дами и господа, защото ни правят за пореден път на абдали и се подиграват с нас по един нагъл и безкрупулен начин. И с цялото си непомерно нахалство утре ще поискат нашия глас и отново ще започнат припева за реформи, дясна политика, морал в политиката и борба с корупцията, но ползват с удоволствие благините на символа на корупцията и шмекерството Георги Гергов. Да, същите тези като Радан Кънев и Меглена Пръмова-Кунева. Ние, разбира се, ще си пишем после за тежкото комунистическо наследство, за Бокова като кандидат за шеф на ООН, за Русия и Путин, а тези демонстрират пред очите ни сговорките, които си правят, то има и приказка „Не ме гледай какво говоря, а какво правя”, но в България се научихме да търпим всякакви наглости и безочие, та за един Гергов сме се загрижили, нали така?! Да пожелаем успех на ДСБ и на пръмовата партия в покоите на руския консул Гочиту Гергов, може и да няма уговорки преди изборите, а всичко да е просто случайност… Вие как мислите?…

Христо Марков