Дрога и пушки в „Мечката“

hqdefault (1)

Двама самоковци са задържани при полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция, в района на вилна зона „Мечката“, служители на ГДНП и РУ- Самоков предприели проверка на лек автомобил „Ленд Ровър“ с водач и пътник двама криминално проявени жители на Самоков. При извършения му обиск у пътника е открито полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество. При последвалото претърсване на адресите на двамата са иззети общо две огнестрелни оръжия, 46 боеприпаса и пликче със зелена тревиста маса. Мъжете са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354А и по чл. 339 от НК. Действията по разследването продължават.

При аналогична полицейска операция на криминалистите от РУ- Ботевград вчера е задържан 14- годишен младеж от правешкото село Манаселска река, у когото била открита хартиена сгъвка със суха тревиста маса, реагираща на канабис.

…………………………………………………………………………………………………

Домашна наркооранжерия в Елин Пелин

20- годишният обитател е привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на обслужваната територия, служители на РУ- Елин Пелин извършили претърсване в частен дом в града. На втория етаж на къщата криминалистите попаднали на оборудвана оранжерия за домашно отглеждане на канабис. Установени и иззети са 73 саксии с канабисови растения с височина между 45 и 80 см, както и около един килограм растителна маса, наподобяваща канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а 20- годишният обитател на адреса е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. След доклад на събраните доказателства в Районна прокуратура- Елин Пелин, в рамките на същия ден, извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съд.