Долни окол се оживява с Комитет за възраждане на селото

От село Долни окол споделят пред обществеността, че имат желание да го направят най-хубавото, най-уреденото, най-чистото и привлекателно за местни и гости.

„Нашето любимо село Долни Окол през последните години става все по-оживено, благодарение на всички, които безвъзмездно са обединени от една цел – развитието на селото в положителна посока!“ – споделят от местното кметство.

„Комитетът за възраждане на Долни Окол успешно реализира изготвяне на проекти от значение за всички жители и посетители на селото, които подобриха атмосферата му, и благодарение на които то разцъфна с бързи темпове. Идеите ни обаче не свършват до тук! Бихме казали, че те сега започват!

Кой седи зад формированието “Комитет за възраждане на Долни Окол”?  Всеки е добре дошъл да се присъедини към неспиращите ни инициативи. А всъщност “комитетът” сме всички ние, които даваме от сърце – труд, време, усилия, финансово подпомагане или идеи за подновяването на селото!“ – казват още от Долни окол.

От 08.06.2020г. ще бъде обявено началото на нова инициатива, с която сме убедени, че ще превърнем “Мечката” в още по-интересно и любимо място за всички нас! Кметът на селото, Николай Стойнов, се радва на силна подкрепа от страна на живущите в Окол и на всички, които се включват в осъществяването на идеите на комитета!“ – оповестяват още от селото.

Факт е вече обновена чешма, детска площадка, беседки и навес красят центъра на селото, а звънът на камбани се чува от новоизградената камбанария в двора на църквата! Само на няколко минути от центъра се намира и параклисът на Долни Окол, от където се открива чудна гледка над селото. Деца тичат и играят на игрището за футбол до красивата местност “Мечката” докато там млади и стари се наслаждават на времето прекарано под големия навес и барбекюто, даващи чудесна възможност за семеен обяд сред природата! Нека в общото си благодеяние действаме с обич и старание под мотото „Пази и надграждай“! – призовават от Долни окол.