Дискусия: Д-р Панайот Ляков: ГРЕШКАТА НА (П)РЕЗИДЕНТА

В критичен за България момент от войната в бивша Югославия премиерът Иван Костов дойде в 9 часа в парламента, за да информира народните представители за надвисналата опасност и декларира, че правителството на ОДС няма да допусне да бъдем въвлечени в тази война. След него взе думата Александър Лилов, председател на БСП, и му благодари, че представя в Народното събрание  разузнавателни данни от изминалата нощ и това е отговорно и държавническо поведение.

Спомних си този епизод като контрапункт на „героичните” прояви на Румен Радев пред режисирания протест в негова защита. На втория ден вместо като държавен глава и обединител да поздрави българите с историческото постижение – влизането във валутния механизъм на ЕС той обяви война на правителството и го обяви за генератор на корупция и защитник на бандити, опропастили държавата. Призова за формирането на Обединен фронт, който ще включи леви, десни, центристи, зелени, монархисти и други политартисти, християни и правоверни, хомосексуалисти, лесбийки и всякакви джендър активисти, авантюристи, русомили, русофоби, бизнесмени, интелектуалци и всякакви протестъри. И той ще ги поведе на бой последен срещу мафията.

Боже, дочакахме библейско чудо – появи се единият от четиримата конници на Апокалипсиса, описани в последната книга от Новия завет в Библията (наречена откровение на Йоана от Иисус Христос). Белият конник, Завоевателят, сменил белия си кон със самолет (модерен символ на президентската власт), възприет от миряните като знамение: да се покаем и да прогоним управляващите грешници.

Но преди да поведе народната борба срещу мафията да напомним на командващия фронта генерал, че повтаря дословно пропадналия безславно „поход” на Татяна Д,Арк (Дончева). Причината: българската мафия е генетично лява, тя е създадена от БКП и се разрастна и укрепи през годините с мощната и непрекъсната политическа подкрепа на любимата му БСП и подкрепилото го на изборите ДПС. Нейният уродлив модел на управление е пуснал пипалата си на всички равнища в държавата и неговата  задкулисна власт е истинският противник. И Радев като ляв кандидат е негова проекция, тъй че трябва да се бори срещу себе си и вдига само пушилка.

Безспорно доказателство е, че още не е освободил своите близки съратници – лобисти, секретарят, обслужвал  левите олигарси Бобокови /баща им е последният първи секретар на ОК на БКП в Русе/ и сътрудникът, предавал секретна информация на чужда държава. Сигурно има и други „герои” в антуража му, но най-поразително бе  какви сили и лидери се събраха под знамената на протеста.

От „Коалицията на мъртвите” /провалени и отхвърлени партии и лидери, „възкръсващи” от мириса на власт/ участваха: призрака на АБВ с председателя Румен Петков (осветен като „Запалката” при мутренските си контакти), останките от „Движението на изоставените граждани”, Амазонката на бедните – Мая Манолова, чиито ментори са „Бизнесмени на сполуката”, тоест мутри „с бели якички”,  старият „вълк” Лупи /Александър Томов/ от загробената Евролевица, спомената Татяна, адвокат на „Мултигруп” на баш мутрата Илия Павлов и други подобни типажи, към които умело бяха пришити няколко „десни идиоти” от безполовата „Да България”. Първа по ранг сред яростната тълпа бе и приватизаторката на фирма за милиони Корнелия Нинова, призвана да обнови резервата на червените таласъми и да я изберат за управител.

Ако това е „щурмовата група” на единния фронт явно Румен Радев още не е разбрал що е политика и има ли място в нея? Именно заради това той атакува единствено коалиционното управление на ГЕРБ, което безспорно е засегнато от корупциония „вирус” и има своите вини, но не произнесе нито дума за „дълбоката” олигархично-мафиотска структура, включваща руската пета колона (мощен корупционен „играч”), агентурния апарат на ДС, който ръководи престъпния бизнес и най-големия му „синдикат” ДПС ( за печалбите му може да съдите от показания дворец на „Падишах”-а – струва над сто милиона лева), номенклатурчици и партийни активисти, забогатели от подкупи и от държавни поръчки.

Това е врагът на българската държавност, който ерозира непрекъснато националната сигурност и участва активно в хибридната пропагандна война на Русия срещу Европейския съюз и българската независимост. Той трябва да се атакува, но в „програмните” речи на командващия обединените сили нямаше нищо конкретно за отрязване на отровните му пипала: разкриване  на зависими политици, магистрати, медийни магнати и др., пресичане на руския енергиен рекет, на офшорните далавери, на неспирните опити за възхвала на  комунистическия режим, който съсипа България. Престъпленията на БКП са първопричината за обедняването и за изоставането ни от цивилизования свят, в който с героични усили успяхме да се впишем.

Битката срещу този противник може да успее само ако се води от десни позиции и от автентични десни партии, а не от рубладжии, бутафорни левичари и десничари – имитатори, „обединени” срещу мафията – това е „дъвка” за наивници.

Грешката на Румен Радев е, че вместо български президент непрекъснато се изявява като резидент на чужди интереси. А както е известно от историята резидентите не са водачи, а изпълнители на противниковата воля.

 

Послепис: Не съм привърженик на ГЕРБ и никога не съм гласувал за тази партия, но тоталното и отричане е съмнително заради неотклонната и евроатлантическа ориентация.

 

Д-р Панайот Ляков